A sztrájkoló tanárok mellett állnak ki diákok

oktatás
2022 március 16., 11:09

Budapest 22 középiskolájából gyűltek össze diákok, hogy kiálljanak az épp sztrájkoló pedagógusaikért. A város három pontjáról, a Hősök teréről, a Fővám térről és a Széll Kálmán térről vonulva végül ezernél is többen találkoztak a Kossuth tér északi végében.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs

Diákok alig néhány szülő kíséretében jöttek el és hangos kiabálásokkal és énekléssel készültek a beszédekre.

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs

A téren a diákok többek között azt kiabálták:

Fizessétek ki a tanárainkat!

és hogy

A sztrájk alapjog!

Nem sokkal azután, hogy a térre érkeztek a diákok, élőben jelentkeztünk onnan, és sikerült beszélnünk szülővel, diákkal és tanárnak készülő egyetemistával is:

link Forrás

Szerdán határozatlan idejű pedagógus-sztrájk indult, amelyhez rengeteg iskola csatlakozott. A folyamatosan frissülő listát itt vezetjük róluk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.