Letartóztatták a férfit, aki hajléktalanokat lőtt le Washingtonban és New Yorkban

bűnügy
2022 március 16., 05:47

A 30 éves Gerald Brevard a gyanú szerint kilenc nap alatt öt alkalommal lőtt rá alvó hajléktalanokra New Yorkban és Washington DC-ben. Az öt ember közül ketten életüket vesztették.

Két nappal a több államot érintő hajtóvadászat után Brevardot kedden sikerült elkapni Washington DC-ben gyilkosság és testi sértéssel vádjával. Bervard büntetett előéletű, több államban is elítélték, a gyilkosságok idején 12 hónapos próbaidőn volt bántalmazás és testi sértés miatt.

Az első lövöldözés március 3-án történt Washingtonban. A rendőröket lövések hangja miatt riasztották, és egy férfit találtak az utcán, akit nyilvánvalóan lövések sebesítettek meg. A férfi nem életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A második hasonló esetet napokkal később, 8-án jelentették, szintén Washingtonban – ismét egy lövésekkel megsebesített férfit találtak a rendőrök. Egy nappal később, március 9-én Washingtonban a hatóságokat egy tűzhöz riasztották, a lángok eloltása után egy férfi maradványaira bukkantak, a boncolás szerint a halál oka többszörösen szúrt és lőtt seb volt.

Március 12-én már a New York-i rendőrség közölte, hogy egy fegyveres gyanúsított tüzet nyitott két, az utcán alvó, látszólag hajléktalan emberre. Egyikőjüket megölte, a másikat megsebesítette. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.