Márki-Zay szerint a választásokig már nem fog kijönni az Ördög Ügyvédjén az általa beharangozott 3 fideszes szexvideó

POLITIKA
2022 március 17., 09:46
comments 6
  • „Akárki is volt az, (…) időközben úgy gondolta, hogy ezt mégsem használja fel” - mondta Márki-Zay a miniszterekről készült állítólagos szexvideókról.
  • Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt hibának tartja, ha bárki magánéleti szexvideókra akarná alapozni az ellenzék választási győzelmét, azokhoz hasonlóan, akik 2018-ban a Simicska Lajos által beígért “atombombát" várták.

Egy jó hónappal ezelőtt dobta le a szexbombát Márki-Zay Péter.

Február 12-én írta meg elsőként a 444, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy Csurgón tartott lakossági fórumon a következőt mondta:

„Az a párt, ahol a legtöbb meleg ember van, ahol a kormányban most három meleg miniszternek a botrányát készíti elő egy blog, ez a kormány melegellenes gyűlöletkampányt folytat”.

Vagyis Márki-Zay arra célzott, hogy tudomása van arról, hogy a kampány során várhatóan szexvideók fognak előkerülni 3 fideszes miniszterről. Bár akkor még nem mondta meg, hogy szerinte ez milyen felületen történne meg, minden az Ördög Ügyvédjére utalt.

A Borkai Zsolt győri polgármestert lebuktató Az ördög ügyvédje blog nevét viselő Facebook-oldal hetekkel azelőtt ugyanis azzal vádolta meg Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy leszbikus kapcsolatai vannak. Varga Judit feljelentést tett az ügyben.

Márki-Zay most a Telex szerda esti élő műsorában érintette újra a témát. Szerinte ha eddig nem publikálták, a választásokig már nem is fogják publikálni a videókat, amiket ő egyébként sohasem látott, csak hallomásból tudta a három állítólagos főszereplő nevét.

„Akárki is volt az, (…) időközben úgy gondolta, hogy ezt mégsem használja fel”

- mondta a jelölt.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy szerinte az egyik ellenzéki párthoz köthető az Ördög Ügyvédje nevű FB-oldal és szerinte ennek a pártnak a vezetésében dönthettek úgy, hogy nem publikálják azt, vagy erkölcsi okból, vagy mert üzletet kötöttek. Márki-Zay nem nevezett meg konkrét pártot, de az Ördög Ügyvédje-ügyben eddig egyetlen párt neve merült fel: a DK-képviselőjelölt Czeglédy Csabát a rendőrség meg is gyanúsította az esettel összefüggésben.

Márki-Zay szerda este azt mondta, hiba lenne azt gondolni, hogy ilyesmire választási győzelmet lehet alapozni. A legfontosabbnak azt tartja, hogy több ellenzéki menjen el április 3-án szavazni, mint fideszes, és a győzelmet ettől, ne pedig privát felvételektől várják, ahogy szerint 2018-ban történt, amikor a bedühödött Simicska Lajos titokzatos kommunikációs “atombomba” bevetését lengette be a választásokra, hogy aztán elmaradjon a gombafelhő.

„Aki az elmúlt húsz évben kormányon volt, (…) az mindegyik tudna olyat a másikról, ami nem nyilvános”

– vélte MZP.

Márki-Zay szerint érdektelen például, hogy Varga Juditról kiderül-e valami félrelépés, mert egyrészt “ezek apróságok”, másrészt neki nem is az a problémája Vargával, hogy adott esetben a „nem hagyományos házasságmodellben hisz”. Hanem a Völner-ügy és a minisztériumát érintő Pegazus-botrány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.