Magas rangú magyar állami kitüntetése is van az őrizetbe vett volt bolgár miniszterelnöknek

bűnügy
március 18., 9:16
comments 3

Az európai ügyészség, majd a bolgár hatóságok által EU-s pénzek ellopásával meggyanúsított volt bolgár miniszterelnöknél, Bojko Boriszovnál tartott házkutatás során a rendőrök találhattak egy kitüntetést, a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét is.

Ezt még 2016 novemberben tűzte Boriszov mellkasára Orbán Viktor.

photo_camera Fotó: kormany.hu/Botár Gergely


A laudációban Orbán azt mondta: „nekünk, magyaroknak öröm és büszkeség, hogy Bojko Boriszov miniszterelnököt a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntetjük ki. Ez az elismerés egyszerre szól a bolgár–magyar ezeréves barátságról, és ez a kitüntetés szól egy rendkívüli politikai pályafutás előtti tisztelgésről is.”

Orbán Boriszovot Magyarország barátjának nevezte, aki sokat tett azért, hogy „a bolgár és a magyar nép ezeréves barátságáról ma ne csak a krónikák lapjai tanúskodjanak. Miniszterelnök úr sokat tett azért, hogy a bolgár–magyar barátság ne csak múlthoz, hanem a jelenhez és a jövőhöz is tartozzon”.

A magyar miniszterelnök szerint a bolgár és a magyar barátság „különösen értékes most, amikor Európa úgy viselkedik, mint aki az elmúlt évszázadok alatt semmit sem tanult, de mindent elfelejtett. Európa déli határait ma ismét meg kell védenünk”. A kitüntetés pedig arról szól, hogy „a bolgárok, élükön a miniszterelnök úrral ma nemcsak Bulgáriáért állnak ki, és nem csupán a magyarok biztonságát erősítik ezzel, hanem egész Európát védelmezik. Bolgár barátainkat erre nem szerződések kötelezik, hanem történelmük és keresztény értékrendjük. Európa sorsa ma ismét Bulgária déli határainál dől el”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt