Kétharmadával drágább a paradicsom, mint tavaly

gazdaság
2022 március 20., 19:11

Az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint a fürtös paradicsom majdnem kétharmadával, 63 százalékkal drágult tavalyhoz képest. A körte 25, a kígyóuborka 24, a kaliforniai paprika pedig 16 százalékkal, számolt be az RTL Híradó.

A budapesti nagybani piacon mérte a kiugró áremelkedést az Agrárközgazdasági Intézet, az év 9. hetében, de az aszály és az orosz-ukrán háború miatt tovább nőhetnek az árak, mivel többe kerül a szállítás. A Terméktanács egész évben 10-20 százalékkal magasabb árakra számít.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.