A Publicus felmérése szerint többen szeretnék a kormányváltást

POLITIKA
2022 március 21., 7:24
comments 40

A megkérdezettek 42 százaléka annak örülne, ha a választás után az ellenzéki összefogás venné át az ország vezetését, és 39 százalék reméli a Fidesz-kormányzás folytatását – derül ki a Publicus Intézet közvélemény-kutatásából, amit a Népszava megbízásából készített.

Arra a kérdésre, hogy melyik pártra szeretne szavazni április 3-án, a megkérdezettek 32 százaléka nem adott határozott választ. A Népszava cikke szerint ez a magyarázat arra, hogy a kormányváltásban reménykedő relatív többség ellenére a Fidesz-KDNP vinné el a voksok pontosan egyharmadát, vagyis 33 százalékát, míg az ellenzéki összefogás két százalékkal kevesebbet, 31 százalékot kapna, és más párt a néhány százalékos eredményével nem is jutna be a parlamentbe.

A támogatottsági görbe szerint február 24-én, az ukrajnai háború kitörésekor a kormánypárt még 5 százalékpontos előnyben volt az ellenzéki összefogáshoz képest, ami mára 2 százalékra csökkent: a Fidesz-KDNP 33-ra esett, az ellenzék pedig egyet javítva, 31 százalékra jött fel.

Hasonló eredményt hozott nemrég az Idea Intézet felmérése is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt