Egy Ukrajna felől érkező légijármű miatt kellett riasztani a Gripeneket

hadsereg
2022 március 21., 17:42
comments 4

Újabb riasztást kaptak hétfőn a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjei. A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint hétfő délután egy Ukrajna irányából érkező légijármű miatt kellett felküldeni a vadászgépeket. A NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja rendelte el a riadót. Az azonosítatlan légijármű a keleti országrészben tűnt fel a radaron, és Szlovákia irányába haladt. A Gripenek ellenőrizték a jelzett légteret, majd némi járőrözéssel meggyőződtek a légtér biztonságáról, és visszatértek a kecskeméti bázisra. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.