Folytatódnak a sztrájkok a német repülőtereken

külföld
2022 március 21., 14:01

Sztrájkba hívja nyolc németországi repülőtér biztonsági alkalmazottait a Ver.di szakszervezet keddre. A múlt héten kezdődött sztrájksorozat érinti Németország (és a világ egyik) legforgalmasabb repterét, a frankfurtit is. A figyelmeztető sztrájk a szakszervezet és a munkaadók közötti tárgyalások ötödik, csütörtöki fordulóját előzi meg. A Verdi a biztonsági dolgozók órabérének minimum 1 eurós emelését követeli.

A sztrájkot Berlinben, Brémában, Hamburgban, Hannoverben, Stuttgartban, Düsseldorfban, valamint Köln–Bonn reptéren is megtartják. A frankfurti repülőtér közölte, hogy az induló járatokra az utasok nem tudnak majd felszállni. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.