Márki-Zay hármas jelszót hirdetett az utolsó két hétre

POLITIKA
2022 március 21., 15:41
comments 13

Beszéljünk az utolsó két hétről címmel közölt kampányvideót hétfő délután Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt. A videónak elsősorban nem is a tartalma, hanem a hangvétele és a megjelenése a figyelemreméltó.

Láthatóan minden korábbinál jobban törekedtek arra, hogy komoly politikusnak mutassák be Márki-Zayt:

link Forrás

A hangvétel pedig különösen az elmúlt napok csapkodó vádaskodásaival áll éles ellentétben. Márki-Zay Péter annyira belegabalyodott a „ki küldene katonákat Ukrajnába”-kérdésbe, hogy a hétvégére már a Telexszel bonyolódott vitába, és személyesen hívta fel Deák Dániel kormánypárti politikai influenszert telefonon. A mostani videóban elengedte ezt a vonalat, nem beszél arról, hogy Orbán Viktor fegyvert szállít Ukrajnába (annyit állít, hogy megszavazta az uniós fegyverszállítást), vagy hogy ő lenne az egyedüli felelős a szomszédban zajló háborúért, ahogy azt korábban mondta.

Márki-Zay stílusa az utóbbi időben már támogatói között is egyre erősebb kritikákat váltott ki. Az őt nyíltan támogató Puzsér Róbert például a napokban Nem lesz ez így jó címmel írt a kampányról. „A továbbiakban nem ártana arra koncentrálnia, hogy a bizonytalanok körében a kormányzóképességnek legalább némi benyomását keltse, amíg nem késő” - írta a publicista. A hétfői videóban látható váltás mintha erre is rímelne. Márki-Zay kampányfőnöke az a Zaránd Péter, aki a 2019-es önkormányzati választáson Puzsér kampányfőnöke volt.

A videó végén Márki-Zay azt mondja, az utolsó két hétre három jelszóval kampányolnak:

  • Kelet helyett válasszuk a Nyugatot!
  • Gyújtogatóra ne bízzuk a tűzoltást!
  • Hozzuk haza a minden magyarnak járó másfél millió forint uniós pénzt!

És megismételte, amit már a március 15-ei beszédében is elmondott: mindenki győzzön meg három embert április 3. előtt. Kérdés, hogy ezt a hangvételt tartja-e majd a következő két hét éles kampánypillanataiban is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.