Németország zöldenergia-megállapodást kötött az Egyesült Arab Emírségekkel

energia
2022 március 21., 14:17
comments 2

Öt hidrogénkutatással és -fejlesztéssel kapcsolatos megállapodást kötött az Egyesült Arab Emírségekben működő cégekkel Németország. A megállapodás célja egy megújuló energiával előállított hidrogénellátási lánc kiépítése az Emírségekből németországi technológiával.

Az egyezmény része a németek kísérletének, hogy megszabaduljanak az orosz energiafüggőségtől. Robert Habeck, gazdasági miniszter eddig norvég és kanadai illetékesekkel is tárgyalt, jelenleg pedig a Közel-Keletet járja be alternatív energiaforrások után kutatva. Vasárnap kötött hosszú távú energetikai partnerségi megállapodást Katarral. Az Emirátusok energetikai újrapozicionálása zöld hidrogéntermelővé hosszú távon segítheti Németország átállását tisztább energiaforrásokra .

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt