Tarlós István előkerült és az óbudai Fidesz hétvégi csoportgyűlésén standupolt csecsemőkori rémálmairól

POLITIKA
2022 március 21., 05:52
comments 17

„Ahányszor az arcára nézek, arra gondolok, csecsemőként felsírtam volna, ha róla álmodok” – ezt Márki-Zay Péterről mondta Tarlós István a hétvégén az óbudai Fidesz csoportgyűlésén a Blikk videója szerint. Utóbbiból kiderül, hogy a volt főpolgármester nemcsak ezzel nevettette meg az egybegyűlteket, sorozatban szórta magából a poénnak szánt mondatokat. Például levincézte Tordai Bencét, hogy elmagyarázhassa, a Bence nem a Benedekből, hanem a Vincéből származik. Rögtön ezután pedig arról beszélt, hogy miért nem beszél a számára „Szamuely reinkarnációt jelentő, váll nélküli” Fekete-Győr Andrásról, mert „őt az elmondottakhoz hasonlóan se tudná minősíteni”. Beszélt viszont Karácsony Gergelyről, aki szerinte „nem a maga ura”.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéről közben fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy: „Egy évtizedig ezt a várost vezettem, de soha nem jutott eszembe, hogy odakéredzkedjek a miniszterelnöki székbe, hát nem tudom, hogy neki ez hogy jutott eszébe mindjárt Hódmezővásárhelyről katapultálva.” Tarlós szerint „olyan értékek forognak kockán, amik már nemcsak gazdasági, és nem tisztán politikai, hanem ezeket meghaladó fontossággal bírnak”. Szerinte „szó van itt a kultúráról, a családok jövőjéről, a gyerekeink jövőjéről, egyáltalán az ország szellemiségéről, beállítottságáról”, ezek miatt szerinte „ez nagyobb távról, hosszabb jövőről szól mint egyetlen ciklus”.

A gyűlésen egyébként részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban megjegyezte: „világossá tettük mi is, hogy Oroszország az agresszor, aki megtámadta Ukrajnát, függetlenül attól, hogy az elmúlt években milyen politikai konfliktus alakult ki a két ország között”. Szerinte „Márki-Zay Péter és csapata” ebből a konfliktusból „valamilyen előnyt szeretne kovácsolni”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.