Tarlós István előkerült és az óbudai Fidesz hétvégi csoportgyűlésén standupolt csecsemőkori rémálmairól

POLITIKA
2022 március 21., 5:52
comments 17

„Ahányszor az arcára nézek, arra gondolok, csecsemőként felsírtam volna, ha róla álmodok” – ezt Márki-Zay Péterről mondta Tarlós István a hétvégén az óbudai Fidesz csoportgyűlésén a Blikk videója szerint. Utóbbiból kiderül, hogy a volt főpolgármester nemcsak ezzel nevettette meg az egybegyűlteket, sorozatban szórta magából a poénnak szánt mondatokat. Például levincézte Tordai Bencét, hogy elmagyarázhassa, a Bence nem a Benedekből, hanem a Vincéből származik. Rögtön ezután pedig arról beszélt, hogy miért nem beszél a számára „Szamuely reinkarnációt jelentő, váll nélküli” Fekete-Győr Andrásról, mert „őt az elmondottakhoz hasonlóan se tudná minősíteni”. Beszélt viszont Karácsony Gergelyről, aki szerinte „nem a maga ura”.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéről közben fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy: „Egy évtizedig ezt a várost vezettem, de soha nem jutott eszembe, hogy odakéredzkedjek a miniszterelnöki székbe, hát nem tudom, hogy neki ez hogy jutott eszébe mindjárt Hódmezővásárhelyről katapultálva.” Tarlós szerint „olyan értékek forognak kockán, amik már nemcsak gazdasági, és nem tisztán politikai, hanem ezeket meghaladó fontossággal bírnak”. Szerinte „szó van itt a kultúráról, a családok jövőjéről, a gyerekeink jövőjéről, egyáltalán az ország szellemiségéről, beállítottságáról”, ezek miatt szerinte „ez nagyobb távról, hosszabb jövőről szól mint egyetlen ciklus”.

A gyűlésen egyébként részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban megjegyezte: „világossá tettük mi is, hogy Oroszország az agresszor, aki megtámadta Ukrajnát, függetlenül attól, hogy az elmúlt években milyen politikai konfliktus alakult ki a két ország között”. Szerinte „Márki-Zay Péter és csapata” ebből a konfliktusból „valamilyen előnyt szeretne kovácsolni”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt