A Závecz felmérése szerint Márki-Zay Európa-párti, Orbán meg hazafi

március 22., kedd 9:29
23

A választók Orbán Viktort jobb hazafinak tartják, mint Márki-Zay Pétert, aki viszont Európa-pártiságban előzi a miniszterelnököt, a bizonytalanok inkább az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét díjazzák. Ez derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amit a 24.hu megbízásából készített a Závecz Research.

Az összes megkérdezett véleménye szerint a felkínált válaszadási lehetőségek közül Orbán legjobb tulajdonsága az, hogy hazafi, valamint hogy nemzetközileg elismert, a legkevésbé pedig az őszinteség jellemző rá, illetve az, hogy Európa-párti lenne. Utóbbi az eredmények szerint Márki Zay Péterre jellemző jobban. A válaszadók szerint az őszinteség és a megbízhatóság nagyjából egyformán jellemző Orbánra és Márki-Zay-ra.

A cikk külön kiemeli, hogy a kutatás egy nappal az orosz-ukrán háború kitörése előtt zárult, ami változtathatott a politikusok megítélésén. Utóbbira enged következtetni két másik, nemrég készített felmérés is.

A Závecz felmérése szerint egyébként az ellenzéki összefogás szavazói szigorúbbak voltak a saját jelöltjükkel szemben, mint a fideszesek Orbánnal, a bizonytalan szavazók pedig több pontot adtak Márki-Zay Péternek. A részleteket ide kattintva lehet megnézni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt