Hann Endre: Kétesélyes a választás, óriási mozgósítási csata jön

POLITIKA
2022 március 22., 05:03
comments 15

„Egyértelmű, hogy kétesélyes a választás”

– mondta Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató igazgatója, amikor arról kérdeztük: a legegyszerűbben hogyan lehetne megfogalmazni az esélyeket. A Medián mérései jellemzően a leginkább megbízhatók közé tartoznak, 2018-ban a választás előtti héten például ők jelezték, hogy kétharmados Fidesz-győzelem jöhet.

Hann azt mondja, hogy most szorosabbnak tűnik a verseny, mint négy éve, amikor a kétharmad volt a kérdés.

A Fidesz győzelmét valószínűbbnek tartja,

ugyanakkor szerinte egyelőre nem lehet határozott előrejelzést adni. Kevés is a felmérés, mert nincs rá pénz. A kilencvenes években sokkal több pénze volt a médiának felméréseket rendelni, a több felmérésből pedig világosabb képet lehetett kapni.

A trend mindenesetre jól látszik tavaly ősz óta: az előválasztás az ellenzék nagy sikere volt, de azóta inkább hullámzás és a Fidesz erősödése volt jellemző.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.