Klicsko: Irpiny mindjárt újra a miénk, soha nem veszik be Kijevet

háború
2022 március 23., 17:58
Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere
photo_camera Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere Fotó: SERGEI SUPINSKY/AFP

Az elmúlt hetekben heves harcok sújtotta Irpiny város szinte teljes egészében ukrán kézben van - közölte Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko.

Március elején több ezer civil menekült el a Kijevtől mindössze 20 km-re északnyugatra fekvő városból egy felrobbantott híd maradványain keresztül, miután orosz tüzérségi és légicsapások sújtották a területet.

Klicsko szerdán újságírók előtt arról beszélt, hogy az ukrán erők visszaszorították a csapatokat ott és a Kijevtől nyugatra fekvő Makariv városában is, és ezzel megsemmisítették Kijev körbekerítésének tervét.

A polgármester szerint a várostól északra és keletre továbbra is ütközetek zajlanak, de eltökéltnek tűnt abban, hogy a fővárost megvédik. Kijelentette:

„Soha nem veszik be Kijevet”.

Már szerda délben arról szóltak a hírek, hogy a korábban egyaránt megszállt Irpinyben és a szintén Kijev mellett fekvő Bucsa városában a támadók egyre inkább fogytán vannak, miután ukrán csapatoknak sikerült ellencsapást végrehajtaniuk, és bekeríteni az orosz haderőt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.