Milliók töltik le Oroszországban a kormány online cenzúráját megkerülő alkalmazásokat

video
2022 március 23., 20:24

Az ukrajnai háborúban az internet is hadszíntérré vált, Putyin kormánya mindent elkövet, hogy Oroszországban csak államilag ellenőrzött információhoz lehessen jutni. Ezt a célt szolgálja a nyugati közösségi oldalak oroszországi blokkolása és az a nemrég elfogadott törvény is, ami 15 év börtönnel sújthatja azokat, akik kijelentéseikkel eltérnek a hivatalos orosz állásponttól. De létezik egy olyan technológiai kiskapu, amivel az oroszok a lebukás veszélye nélkül tájékozódhatnak a világ eseményeiről, és ez akár a háború kimenetelére is hatással lehet: a virtuális magánhálózat, a VPN. A Deutsche Welle magyarázó videója.

link Forrás


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.