Milliók töltik le Oroszországban a kormány online cenzúráját megkerülő alkalmazásokat

video
2022 március 23., 20:24
comments 2

Az ukrajnai háborúban az internet is hadszíntérré vált, Putyin kormánya mindent elkövet, hogy Oroszországban csak államilag ellenőrzött információhoz lehessen jutni. Ezt a célt szolgálja a nyugati közösségi oldalak oroszországi blokkolása és az a nemrég elfogadott törvény is, ami 15 év börtönnel sújthatja azokat, akik kijelentéseikkel eltérnek a hivatalos orosz állásponttól. De létezik egy olyan technológiai kiskapu, amivel az oroszok a lebukás veszélye nélkül tájékozódhatnak a világ eseményeiről, és ez akár a háború kimenetelére is hatással lehet: a virtuális magánhálózat, a VPN. A Deutsche Welle magyarázó videója.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt