Emberi maradványokat találtak a kínai utasszállító roncsai között

baleset
2022 március 24., 08:54

Hétfő óta most először találtak emberi maradványokat a China Eastern lezuhant utasszállítójának romjai között.

Szerdán találták meg a gép egyik feketedobozát, ami a pilótafülke hangrögzítőjét tartalmazza. Bár az első jelentések szerint a feketedoboz súlyosan megroncsolódott, a legújabb információk szerint maga a belső adathordozó nem sérült meg túlzottan. Az adatokat Pekingbe küldték elemzésre, miközben tovább kutatnak a másik feketedoboz után, ami a repülési adatokat tartalmazza.

photo_camera A gép egyik feketedoboza. Fotó: XU DONG/Xinhua via AFP

A 300 emberes kutatást az időjárás is nehezíti, szerdán egy időre le is kellett állítani a munkát, annyi eső esett.

photo_camera Fotó: JIANG HUAIPENG/Xinhua via AFP

Hétfőn zuhant le a China Eastern légitársaság Boeing-737-800 NG típusú gépe Kínában 123 utassal és 9 fős legénységgel a fedélzetén. A Kummingból Kantonba tartó gép nagyjából egy órát volt a levegőben, amikor ismeretlen okok miatt nagy sebességgel orral lefele zuhanni kezdett, majd becsapódott egy hegybe. A katasztrófát senki sem élte túl. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.