Miután hátulról és szemből is leszúrta, megölt még egy embert, közben a haverja hatszor fejbe is rúgta a haldoklót

március 24., csütörtök 17:24
8

A 2020. májusi Deák téri kettős gyilkosság vádlottja nem ismerte el a kettős gyilkosságot az előkészítő ülésen – írja az RTL.

A férfi a barátaival, egy ikerpárral a 18. születésnapját ünnepelte a belvárosban. A vádirat szerint ittak és kábítószereztek, majd hajnali 4-kor felfigyeltek a Deák téren egy másik részeg, hangoskodó társaságra.

A vallomásaik szerint a születésnapos fiatal egyre agresszívabbá vált. Korábban rendőrök tanúvallomásokból idézve azt mondták, a késelő „teljesen beindult”, majd azt mondta, „mindjárt beugrok bokszolni”, elővette a kését, és beszaladt a tömegbe.

Az ügyész most azt mondta, a vádlott a 9 cm-es pengéjű késsel az egyik későbbi áldozatához lépett, és „a neki háttal álló sértettet közepes erővel, irányított mozdulattal kétszer a hátán és az ágyékcsigolya tájékán, majd a felé forduló sértettet kétszer a mellkasán, jobb és bal oldalán megszúrta, és a sértettől ellépett”.

A megkéselt 16 éves a kukák mellett összerogyott, majd a testvérpár fiatalabb tagja közepes erővel, célzott rúgásokkal hatszor fejen rúgta a hanyatt fekvő, a rúgásokat elhárítani nem képes, a késszúrásoktól haldokló, de még eszméleténél lévő és nagy fájdalmakat fokozottan elszenvedő sértettet – mondta az ügyész.

A késelő közben az áldozat 20 éves barátját is leszúrta, majd a kést egy kocsi alá dobta, és a barátaival elszaladt. Egy villamosmegállóban fogták el. A két társa nyomkövetőt viselve érkezett a tárgyalásra.

Helyszínelés a kettős gyilkosság után Fotó: police.hu

Ha a vádlott beismerte volna a gyilkosságokat, az ügyészség 23 év 10 hónapra küldte volna börtönbe, de a vádlott nem mondott le a tárgyalás jogáról, ahogy a társai sem, így az ügy májusban folytatódik.

A gyilkosság utáni héten a halálos áldozatokra emlékeztek fociultrák és a Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánsai, és bár az eseményekre a rendőrség a koronavírus-járvány miatt nem adott engedélyt, mindkét demonstrációt megtartották. (RTL)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt