Zavartalanul skandáltak a cigánybűnözésről a Deák téren

  • A múlt heti Deák téri verekedés halálos áldozataira emlékeztek foci ultrák és a Mi Hazánk Mozgalom. Az eseményekre a rendőrség a koronavírus-járvány miatt nem adott engedélyt, ennek ellenére mindkettőt megtartották.
  • A Mi Hazánk kegyeleti megemlékezésként meghirdetett rendezvényére 80-100 demonstráló érkezett, a rendőrség a résztvevők többségét igazoltatta, többen elismerték a szabálysértést. A rendőrök ezen kívül zászlókat és transzparenseket is lefoglaltak. A terv szerint a Mi Hazánk szimpatizánsai az Országos Roma Önkormányzat székháza előtt találkoztak volna, de a hatósági lezárás miatt csak egy sarokkal arrébb tudták megtartani a rendezvényt. Innen indult a „cigánybűnözés elleni felvonulás” a Deák térre.
  • A tragédia helyszínén, az újpesti ultrák eseményén több ezren gyűltek össze. A tömeg felét a Fradi keménymag alkotta, de a két szurkolótábor békésen megfért egymás mellett.
  • Bár a skandálásokban és a beszédekben is többször elhangzott a „cigánybűnözés”, Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom vezetője szerint nem faji, hanem szubkulturális kérdésről van szó.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó