Orbánék aligha gondolták végig, hogy Schwarzeneggert idézve küldenék harcba a magyar terminátorokat

POLITIKA
2022 március 24., 08:30

Bár Orbán Viktor Facebook-oldalán mostanra tényleg minimálisra egyszerűsítették a híveknek szánt üzenetet, a legújabb befogadásához már tényleg fel kell függeszteni a gondolkodást.

A stratégiai nyugalomban lévő utcai békeharcos március 15-i beszédéből idéznek, miszerint egyszer megkérdezte Schwarzeneggert, „hány fekvőtámaszt csinál egy nap. Azt válaszolta: csak onnan számolom, amikor már fáj. Így vagyunk ezzel mi is a kampányban. Ilyenkor a fájdalom a barátunk, ilyenkor kell rátenni még egy lapáttal. Kérlek Benneteket, tegyetek rá még egy lapáttal!”

link Forrás

Az tényleg egy dolog, hogy Schwarzenegger Muhammad Alit idézve szokta ezt emlegetni, és nem fekvőtámasszal, hanem felülésekkel (vizuálisan még erősebb képek felvillantására adva lehetőséget).

Békeharcos szájából terminátorozni is különösen, hiszen mégiscsak gyilkolásra tervezett, ember formájú robotról van szó.

De mindez semmi ahhoz képest, hogy Schwarzeneggert előhozni most mekkora öngól. Abban persze bízhat Orbán stábja, hogy a magyar terminátor harcosokhoz jó eséllyel nem jutott el Schwarzenegger hihetetlenül erős, szenvedélyes és személyes üzenete, amit az általa nagyon szeretett orosz embereknek címzett, két nappal Orbán március 15-i beszéde után. Ebben a színész igyekszik felnyitni az oroszok szemét, hogy bár a propaganda elfedné a tényt, de Putyin egy teljesen értelmetlen és sokaknak szenvedést okozó háborút indított. Ilyen mondatok vannak Schwarzenegger üzenetében:

„Az orosz vezetés nemcsak az állampolgárainak hazudott, hanem a katonáinak is. Néhány katonának azt mondták, a nácik ellen fognak harcolni, másoknak azt mondták, hogy az ukrán emberek hősökként üdvözlik majd őket, és voltak, akik azt hitték, csak gyakorlatozni mennek. Azt sem tudták, hogy háborúba indulnak! Másoknak pedig azt mondták, az orosz kisebbséget fogják megvédeni Ukrajnában. Egyik sem volt igaz.” Ezzel szemben az ukránok ellenállásával kellett szembenézniük, akik meg akarták védeni a családjukat és az országukat. „Amikor látom, hogy csecsemőket húznak ki a romok alól, azt hiszem, hogy egy dokumentumfilmet nézek a második világháború borzalmairól, pedig ezek a mai hírek.” Majd azt üzente az orosz katonáknak, hogy ez nem olyan honvédő háború, mint amilyet az elődeik vívtak, hanem egy illegális háború. És egy olyan értelmetlen háborúban áldozzák fel az életüket, a végtagjaikat és a jövőjüket, amit az egész világ elítél.

link Forrás

Ez azért eléggé másként hangzik, mint a Putyinhoz eddig közel álló, a március 15-i beszédében is inkább egyfajta semlegességet hirdető Orbán hozzáállása az orosz invázióhoz.

Orbán persze felrajzolt egy háborút a beszédében, bár azt Magyarországra helyezte:

„Ezt a választást meg kell és meg is fogjuk nyerni. Megnyerjük, és akkor béke, biztonság és nyugalom lesz Magyarországon. A mai napon a tanácsot megtartottuk, most befordulunk a célegyenesbe. 19 nap menetelés vár ránk, és a végén, április 3-án megvívunk velük. Induljunk hát, és nyerjük meg életünk legfontosabb csatáját! Adjuk meg nekik, ami jár, és védjük meg Magyarországot! Mi, magyarok együtt, nem másért, hanem egymásért. Magasba a zászlókat! Fel, győzelemre! A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt!”

Ide várja a fekvőtámaszozó terminátorokat.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.