Elítéltek egy amerikai kongresszusi képviselőt, mert hazudott az FBI-nak kampányfinanszírozási ügyben

külföld
2022 március 25., 15:18
comments 1

A Los Angeles-i szövetségi esküdtszék csütörtökön elítélte Jeff Fortenberry republikánus képviselőt, információk eltitkolása és kétrendbeli hamis állítások miatt.

Fortenberry tagadta, hogy tudott volna Gilbert Chagoury libanoni származású nigériai milliárdos illegális kampány-adományairól, aki személyazonosságát harmadik felek közreműködésével álcázta – közölte a Kalifornia központi kerületében illetékes amerikai ügyészség.

A Washington Post által áttekintett bírósági dokumentumok szerint Chagouryt azzal vádolták, hogy 180 000 dollár értékben illegális kampányadományokat adott négy amerikai politikai jelöltnek, köztük Fortenberrynek. A tisztségviselők szerint Chagoury egyik munkatársa 30 000 dollárt adott „egy Los Angeles-i étteremben egy magánszemélynek, aki másokkal együtt később kampányban is hozzájárult” Fortenberry újraválasztási pályázatához.

„Miután tudomást szerzett a kampányához való illegális hozzájárulásokról, a kongresszusi képviselő többször is úgy döntött, hogy eltitkolja a szövetségi törvények megsértését, munkája, jó hírneve és közeli munkatársai érdekében” - áll Tracy L Wilkison amerikai ügyvéd közleményében.

Fortenberry szerint a bírósági eljárás igazságtalan volt, és azonnal fellebbezni fog. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.