Márki-Zay: Becsületes magyar ember nem szavazhat a Fideszre

POLITIKA
2022 március 27., 18:18
comments 12

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Siófokon Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos jelöltet támogatva arról beszélt, hogy a Fidesz pszichológiai hadviselésének a része, hogy megpróbálja kettéosztani az országot, és megpróbálja a keresztényeket és a nem keresztényeket összeugrasztani.

Márki-Zay Péter március 15-én Budapesten
photo_camera Márki-Zay Péter március 15-én Budapesten Fotó: Kőhalmi Péter/AFP

Márki-Zay Péter azt mondta, hogy szomorú a tény, hogy egyáltalán felmerült a kérdés a Spirit FM-nek adott interjúja alatt, hogy Szálasi, Rákosi vagy Orbán-e a nagyobb bűnöző. Márki-Zay szerint a Ne ölj! parancsot is megszegte a Fidesz, elég a több mint 45 ezer emberre gondolni, akiket megölt a Covid-19. Márki-Zay szerint a kormány felelős abban, hogy ilyen sok volt a halott. Keresztény ember nem szavazhat a Fideszre, „hazánk történelmének legnagyobb tolvajaira” – mondta el a beszéde során többször is Márki-Zay, aki szerint a Fidesz hazánk történelmének legkevésbé keresztényi pártja.

Márki-Zay említette a drónt, ami Paksig eljutott, szerinte Orbán nem tudja megvédeni az országot. Azt mondta, az sem véletlen, hogy a Pegasus kémszoftvert is ellenzékiek ellen használták. „Váltsuk le Mészárost, váltsuk le Tiborczot!” – mondta Márki-Zay, aki azt ígérte, hogy lesz elszámoltatás, „nem leszünk többé következmények nélküli ország”.

Márki-Zay szerint „Rákosiék amatőrök voltak Orbánékhoz képest”, szerinte szervezett választási csalás folyik, Szerbiában például fideszes aktivisták viszik ki a szavazólapokat. Szerinte Orbán csak szervezett választási csalással tudja fenntartani a hatalmát, négy éve is így volt, de most van esély a kormányváltásra. Márki-Zay egymillió forintot ajánlott annak, aki választási csalást leplez le. Azt mondta, azt szeretnék, hogy április 3-án a hatalom szeretetét felváltaná a szeretet hatalma.

A „gyermekvédelminek hazudott törvényt” meg kell semmisíteni – mondta Márki-Zay, aki új gyermekvédelmi törvényt ígért, ami „a fideszes pedofiloktól” is megvédi a gyerekeket. Márki-Zay azt mondta, marad a kerítés, és át fogják világítani „a Fidesz által betelepített migránsokat”, és minden bűnözőt kitesznek az országból.

Márki-Zay azt ígérte, nyilvánosságra fogják hozni az ügynökaktákat is, és meg fogják mutatni az egyéni nyugdíjszámlákat az embereknek. Mi ezt a szeretetországot szeretnénk elhozni önöknek – mondta Márki-Zay, aki szerint „becsületes magyar ember nem szavazhat a Fideszre”.

Ahogy 1848-ban és 1956-ben az egyenlőtlen küzdelemben még a vesztes oldalon harcolók is győztesek lehettek, az ellenzéki politikusok, aktivisták és szimpatizánsok már most győztesek, mert egy magasztos, saját magukon túlmutató célért küzdöttek. Csak felfelé! – zárta a beszédét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.