Megtalálták a lezuhant kínai repülő második fekete dobozát is

külföld
2022 március 27., 04:58

Megtalálták a hét elején lezuhant kínai repülőgép második fekete dobozát is, írja a Reuters. A helyi média beszámolója szerint a kutatásban részt vevő tűzoltók 1,5 méterrel a föld felszíne alatt találták meg a narancssárga hengert, ami a repülés adatait rögzítette. A pilótafülke hangfelvételét tartalmazó fekete doboz szerdán került elő, erősen sérült állapotban.

Hétfőn zuhant le a China Eastern légitársaság Boeing-737-800 NG típusú gépe Kínában 123 utassal és 9 fős legénységgel a fedélzetén. A Kummingból Kantonba tartó gép nagyjából egy órát volt a levegőben, amikor ismeretlen okok miatt nagy sebességgel orral lefele zuhanni kezdett, majd becsapódott egy hegybe. A katasztrófát senki sem élte túl. Arról, hogy ez a baleset mennyire nem jön jól a Boeingnak, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.