Orbán Zelenszkijről: Aki színész, az azzal a tudással dolgozik, amit színészként gyűjtött össze

POLITIKA
március 27., 6:14
comments 69

A NATO lemásolta szó szerint a magyar álláspontot: a NATO nem küld katonát, és nem küld fegyvereket ebben a konfliktusba, mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: ha vannak tagállamok, amelyek túl akarnak ezen menni és saját felelősségükre valamit tenni akarnak, azt a NATO nem akadályozza meg. A brüsszeli EU-csúcson felvetetett energiarendszert érintő gazdasági szankciókról kijelentette:

nem az van, amit az ukránok mondanak, hogy drágábban jönne a nyersanyag. Vagy van gáz, vagy nincs. Csövön érkezik, vagy jön, vagy nem.

Ha nem érkezne Magyarországra orosz olaj és gáz, akkor megállna az élet az országban, mondta. Azonos helyzetben van Németország és Ausztria, az importtilalom ott is a gazdaság leállását eredményezné.

Zelenszkij nemcsak őt, hanem mindenkit megtámadott, aki nem ért egyet vele, nem eléggé elkötelezett az ukrán-ügy mellett,

mondta arról, hogy az ukrán elnök csütörtök este keményen számon videós bejelentkezésében az uniós csúcson. Arra a kérdésre, hogy nem érezte-e úgy, hogy egy megrendezett jelentben ül, Orbán azt válaszolta, hogy "egyfolytában ezt érzem, az európai politika nagy része megrendezett jelenetekből áll.

Én jogász vagyok, abból a tudásból élek, amit a jog világában gyűjtöttem. Aki pedig színész, az azzal a tudással dolgozik, amit színészként gyűjtött össze,

tette hozzá. Szerinte nincs semmi rendkívüli abban, hogy ilyen élesen beszélt Zelenszkij, sőt, érti is: az ukrán érdek, hogy minél több ország bekerüljön a háborúba.

Nekünk azt kell világossá tenni, hogy mi vagyunk a magyarok, ezért mi mindig magyarbarát politikát folytatunk. A magyar politika az nem ukránbarát, vagy oroszbarát, hanem magyarbarát,

mondta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt