18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Vizsgálja a politikai vezetés, hogy tényleg kínoztak-e orosz hadifoglyokat ukrán katonák

háború
2022 március 27., 21:40
comments 7

Már szombaton kezdtek terjedni a Twitteren azok a felvételek, amiken a kommentárok szerint ukrán katonák kínoznak többnyire sebesült és magatehetetlen orosz hadifoglyokat.

Az egyik videón rugdossák a lőtt sebtől, lábtöréstől kínlódó, gyakorlatilag haldokló katonákat, de terjed olyan rövid felvétel is, amin közvetlen közelről lábon lőnek ártalmatlanított, foglyul ejtett katonákat.

Egyes fejtegetések szerint a videók Harkiv közelében készülhettek, és a katonák arról beszélnek, hogy a civil áldozatok miatt állnak bosszút.

Hogy kik az elkövetők, mikori a felvétel, valódi-e, és tényleg Harkiv mellett történtek az esetek, az biztosan nem tudható, de vasárnap este Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij elnöki tanácsadója megerősítette, hogy kivizsgálják az eseteket, amik háborús bűncselekménynek minősülhetnek.

Ezzel párhuzamosan Valerij Zaluzsnyij, Ukrajna Fegyveres Erőinek főparancsnoka ugyanakkor már arra figyelmeztetett, hogy egyre több kamuvideó terjed, és hogy az ukrán hadsereg katonái minden esetben azonosítót és egyenruhát viselnek.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.