18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Vizsgálja a politikai vezetés, hogy tényleg kínoztak-e orosz hadifoglyokat ukrán katonák

március 27., vasárnap 21:40
7

Már szombaton kezdtek terjedni a Twitteren azok a felvételek, amiken a kommentárok szerint ukrán katonák kínoznak többnyire sebesült és magatehetetlen orosz hadifoglyokat.

Az egyik videón rugdossák a lőtt sebtől, lábtöréstől kínlódó, gyakorlatilag haldokló katonákat, de terjed olyan rövid felvétel is, amin közvetlen közelről lábon lőnek ártalmatlanított, foglyul ejtett katonákat.

Egyes fejtegetések szerint a videók Harkiv közelében készülhettek, és a katonák arról beszélnek, hogy a civil áldozatok miatt állnak bosszút.

Hogy kik az elkövetők, mikori a felvétel, valódi-e, és tényleg Harkiv mellett történtek az esetek, az biztosan nem tudható, de vasárnap este Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij elnöki tanácsadója megerősítette, hogy kivizsgálják az eseteket, amik háborús bűncselekménynek minősülhetnek.

Ezzel párhuzamosan Valerij Zaluzsnyij, Ukrajna Fegyveres Erőinek főparancsnoka ugyanakkor már arra figyelmeztetett, hogy egyre több kamuvideó terjed, és hogy az ukrán hadsereg katonái minden esetben azonosítót és egyenruhát viselnek.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt