66 feljelentést kezdeményezett az NVSZ egészségügyi visszaélések miatt

Egészségügy
2022 március 28., 06:45

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) vizsgálja pár éve az egészségügyben elkövetett visszaéléseket is, az elmúlt évben pedig védettségi igazolással kapcsolatos visszaélést, költségvetési csalást, kiskorú veszélyeztetését, szexuális kényszerítést és foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetést is tapasztaltak a területen, írja a novekedes.hu.

„Az elmúlt majdnem 15 hónapban 66 esetben tettünk feljelentést, vagy kezdeményeztünk nyomozást, összesen 58 orvos, 38 más beosztású egészségügyi dolgozó és 152 fő polgári személlyel szemben” - nyilatkozta Váradi Piroska ezredes, a Korrupciómegelőzési Főosztály vezetője.

A 66 feljelentésből mindössze 6 volt korrupcióval kapcsolatos bűncselekmény, a többi a már fentebb felsorolt kategóriákba esik.

Korábban mi is felderítettünk két olyan ügyet, amikor egy budapesti és egy vidéki kisváros kórházainak elfekvő osztályán gyűjtöttek be az egészségügyi dolgozók pénzt a betegektől, azért cserébe, hogy ne rakják ki őket az utcára.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.