66 feljelentést kezdeményezett az NVSZ egészségügyi visszaélések miatt

Egészségügy
2022 március 28., 06:45

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) vizsgálja pár éve az egészségügyben elkövetett visszaéléseket is, az elmúlt évben pedig védettségi igazolással kapcsolatos visszaélést, költségvetési csalást, kiskorú veszélyeztetését, szexuális kényszerítést és foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetést is tapasztaltak a területen, írja a novekedes.hu.

„Az elmúlt majdnem 15 hónapban 66 esetben tettünk feljelentést, vagy kezdeményeztünk nyomozást, összesen 58 orvos, 38 más beosztású egészségügyi dolgozó és 152 fő polgári személlyel szemben” - nyilatkozta Váradi Piroska ezredes, a Korrupciómegelőzési Főosztály vezetője.

A 66 feljelentésből mindössze 6 volt korrupcióval kapcsolatos bűncselekmény, a többi a már fentebb felsorolt kategóriákba esik.

Korábban mi is felderítettünk két olyan ügyet, amikor egy budapesti és egy vidéki kisváros kórházainak elfekvő osztályán gyűjtöttek be az egészségügyi dolgozók pénzt a betegektől, azért cserébe, hogy ne rakják ki őket az utcára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt