Egy több mint 20 éve Magyarországon élő hangmérnök is Oscar-díjas lett

március 28., hétfő 14:34
1

Kevesebb figyelmet kapott Sipos Zsuzsa, a Dűne magyar berendezőjének Oscar-díja mellett, hogy elnyerte az akadémia szobrát egy másik, évtizedek óta Magyarországon dolgozó filmes is.

Mac Ruth hangmérnök szintén a Dűnében végzett munkájálrt kapott Oscart, megosztva.

A legjobb hang díját elnyert csapat: Doug Hemphill, Theo Green, Mark Mangini, Ron Barlett és a jobb szélen Mac Ruth Fotó: MIKE COPPOLA/Getty Images via AFP

Az 54 éves Ruth Texasban tanulta a filmezést, 1995-ben forgatott először Magyarországon, a Veszélyes zóna című filmet. Annyira jól érezte magát, hogy 1997-ben visszatért, és azóta is Magyarországon él - mesélt erről még korábban a régi Indexnek. Remekül megtanult magyarul, magyar felesége lett, az állampolgárságot is megkapta.

Ruth több Magyarországon készült nagy filmen is dolgozott. Oscarra már korábban is jelölték a Mentőexpedíció, a 13 óra: Bengázi titkos katonái és a Szárnyas fejvadász 2049 és című filmekért. A negyedik jelölésre át is vehette a szobrot.

A legjobb hang kategóriát elnyerő csapat egy másik tagjának, Theo Greenek a felesége, Pintér Anina szintén magyar.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt