"Nem hagyhatjuk, hogy Orbán szégyenletes álláspontjával azonosítsák Magyarországot" - tüntetést szerveznek szombaton a Szabad Sajtó útjára

belföld
2022 március 28., 10:12
comments 1

Tüntetést szervez "Legyen végre vége!" címmel április másodikára, a választások előtt egy nappal az Egymillióan a szabad Ukrajnáért civil szervezet. A tüntetést "a szabad és független Ukrajnáért" szervezik, illetve tiltakozásképpen "Orbán Viktor árulása, sunnyogása ellen".

A tüntetéssel Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt heti felhívásának tesznek eleget, amiben az ukrán elnök arra kérte az országokat, hogy vonuljanak utcára minél többen, mert március 24-én lesz egy hónapja annak, hogy kitört a háború.

Mivel a tüntetést egy nappal a választások előtt tartják, nem csak Ukrajna mellett vonulnak fel a résztvevők: "Legyen végre vége Orbán hazánkat lejárató gerinctelen hintapolitikájának, mely mára látványosan megbukott! Legyen végre vége az alapvető erkölcsi értékek elárulásának, a diktátorokhoz való törleszkedésnek, a magyar névre kent gyalázatnak" - olvasható az esemény leírásában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.