Az összellenzék lemondásra szólította fel Szijjártó Pétert

március 29., kedd 10:02
44

„A ma napvilágra került információk alapján az oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a kormány dolgozószobáiban: az orosz titkosszolgálat évek óta gyakorlatilag korlátlan hozzáféréssel rendelkezik a Külügyminisztérium teljes informatikai rendszeréhez” - olvasható az Egységben Magyarországért közleményében.

A Direkt36 mai cikkére reagálnak, melyből az derül ki, hogy az oroszok évek óta ki-be mászkálnak a magyar külügy számítógépein.

Azt írják, Orbán Viktor tudatosan szolgáltatta ki Magyarországot Oroszországnak nemcsak egy hosszú távú gázszerződéssel, Paks 2 gigahitelével, hanem orosz kémek Budapestre telepítésével és a magyar kormány kibervédelmének szándékos leépítésével is. Úgy vélik, Szijjártó sem véletlenül kapott kitüntetést Szergej Lavrovtól, és a kormányfő is ezért akadályozza a közös európai fellépést az orosz agresszióval szemben.

Az Egységben Magyarországért pártjai úgy vélik, Szijjártó Péternek a történtek miatt le kell mondania külügyminiszteri pozíciójáról.

„Nem állhat a Külügyminisztérium élén olyan ember, aki tudatosan kiszolgáltatta az országot orosz érdekeknek” - írják.

Közleményükben kitérnek arra is, hogy azonnali hatállyal ki kell utasítani az orosz kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bankot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt