Az összellenzék lemondásra szólította fel Szijjártó Pétert

POLITIKA
2022 március 29., 10:02
comments 44

„A ma napvilágra került információk alapján az oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a kormány dolgozószobáiban: az orosz titkosszolgálat évek óta gyakorlatilag korlátlan hozzáféréssel rendelkezik a Külügyminisztérium teljes informatikai rendszeréhez” - olvasható az Egységben Magyarországért közleményében.

A Direkt36 mai cikkére reagálnak, melyből az derül ki, hogy az oroszok évek óta ki-be mászkálnak a magyar külügy számítógépein.

Azt írják, Orbán Viktor tudatosan szolgáltatta ki Magyarországot Oroszországnak nemcsak egy hosszú távú gázszerződéssel, Paks 2 gigahitelével, hanem orosz kémek Budapestre telepítésével és a magyar kormány kibervédelmének szándékos leépítésével is. Úgy vélik, Szijjártó sem véletlenül kapott kitüntetést Szergej Lavrovtól, és a kormányfő is ezért akadályozza a közös európai fellépést az orosz agresszióval szemben.

Az Egységben Magyarországért pártjai úgy vélik, Szijjártó Péternek a történtek miatt le kell mondania külügyminiszteri pozíciójáról.

„Nem állhat a Külügyminisztérium élén olyan ember, aki tudatosan kiszolgáltatta az országot orosz érdekeknek” - írják.

Közleményükben kitérnek arra is, hogy azonnali hatállyal ki kell utasítani az orosz kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bankot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.