Márki-Zay elmondta, miért indul a választáson az ellenzék, miközben nem tartják demokráciának Magyarországot

POLITIKA
március 30., 11:19
comments 10

Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos Hatvanpusztáról jelentkeztek be szerdán, az Orbán Győző nevén lévő birtok mellől, ami szerintük a rendszer korrupciójának szimbóluma. Márki-Zay többek között arról beszélt, hogy Orbán Viktor ebben is Putyint másolja: mindkettőjüknek van eltitkolt luxusbirtoka.

Az eseményen a nemzetközi sajtó több képviselője is jelen volt, a Vice News tudósítója pedig megkérdezte (a videóban 18 percnél) Márki-Zay Pétert, demokráciának tartja-e Magyarországot. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt elmondta,

nem nevezné demokráciának.

Szerinte vannak erről viták, de az biztos, hogy széles körben történnek választási csalások. Említette többek között

A legnagyobb csalás pedig szerinte az állami propaganda és a szervezett lejáratókampányok, amik az ellenzékkel szemben zajlanak. Mindezek miatt nem tartja demokráciának Magyarországot, és szerinte ez nem szabad ország.

A Vice News erre megkérdezte, hogy ebben az esetben miért vesz részt a választáson

Jó kérdés - mondta erre Márki-Zay. Szerinte az egyik lehetőség a Fidesz szabályai szerint játszani, egy olyan alkotmány és választási törvény alapján, amit ők fogadtak el egyedül. Szerinte ez nem legitim,

de mivel nincs forradalom (hála istennek, hogy nincs erőszak az utcán, tette hozzá), nincs más lehetősége az ellenzéknek, mint elindulni ezen az egyenlőtlen pályán, és megpróbálni.

„Reméljük, hogy vasárnap többen lesznek azok, akik nem akarják, hogy bűnözők irányítsák ezt az országot” - mondta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt