Márki-Zay feljelentette Szijjártót rémhírterjesztés miatt

POLITIKA
március 30., 16:22
comments 2

Márki-Zay Péter rémhírterjesztést miatt tett feljelentést a dunaújvárosi rendőrségen Szijjártó Péter külügyminiszter ellen, mert az azt állította, hogy Márki-Zay és az ellenzék folyamatosan egyeztet az ukrán elnökkel, Zelenszkijjel, és magyar katonákat akar Ukrajnába küldeni, jelentette be a miniszterelnök-jelölt egy Facebook videóban.

Márki-Zay szerint ez egy nyilvánvaló hazugság, másrészt viszont alkalmas arra, hogy a magyar lakosság széles köreiben rémületet keltsen, és befolyásolja a választásokat.

Szerdán reggel megjelent egy cikk a Magyar Nemzet oldalán, amelyben a lap nemzetbiztonsági forrásokra hivatkozva azt írja, Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt stábja és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között valamiféle kapcsolatfelvétel történt. Pár órával később Szijjártó Péter külügyminiszter a kormányülésről bejelentkezve erre hivatkozva egészen meredek állításokat tett, bár azt nem állította, hogy az ellenzék katonákat is küldene, mást viszont igen:

  • folyamatos egyeztetés van a baloldal és az ukrán kormány képviselői között,
  • Ukrajna külügyminisztere néhány napja felhívta Ukrajna budapesti nagykövetét, „hogy a magyarországi választási eredmény befolyásolásának lehetőségéről konzultáljanak”,
  • a magyar baloldal ígéretet tett arra, hogy ha kormányoznának, akkor azonnal döntenének fegyverek szállításáról Ukrajnába, és azonnal megszavaznák az Európába, ezen belül Magyarországra irányuló kőolaj- és földgázszállítások szankcióját.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt