Megkérdezték Orbánt, miért nem nevezi Putyint a háború felelősének?

POLITIKA
2022 március 30., 16:50
comments 6

Ungár Péter LMP-s parlamenti képviselő írásban intézett kérdést Orbán Viktornak, arról érdeklődve, hogy bár a kormány végső soron elismerte, hogy Oroszország agresszornak számít, és elítélték a cselekedetét, de „ennek ellenére kettős játékot játszik Miniszterelnök úr, hiszen magát az elnököt, Vlagyimir Putyint név szerint nem nevezte meg felelősnek, nem ítélte el, pedig pontosan tudjuk, hogy az ő egyedüli döntése a most dúló háború. A 20 napja tartó invázió során egyszer sem mondta ki Vlagyimir Putyin elnök nevét, nem vonta felelősségre. Ezzel kapcsolatban tisztelettel kérdezem Miniszterelnök urat, hogy mikor tervezi elismerni Vlagyimir Putyin személyes felelősségét vagy egyáltalán a nevét kimondani?”

A kérdésre nem Orbán Viktor válaszolt, hanem a Külügyminisztérium államtitkára, Magyar Levente. És sikerült a bravúr, a válaszban Putyin neve nem hangzik el, ellenben a magyar baloldalról esik szó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.