Pánikvásárlásba kezdtek Sanghajban a lezárások miatt

járvány
2022 március 30., 13:17

Pánikvásárlásba kezdtek az emberek Sanghajban, miután hétfőn bejelentették, hogy két szakaszban lezárják a várost, hogy így szűrjék ki a koronavírus-fertőzötteket.

A város keleti felét már le is zárták négy napra, a nyugati felét pedig csak pénteken fogják. A vásárlók azért rohamozták meg a boltokat, mert pletykák kezdtek terjedni arról, hogy a város nyugati felét hamarabb és több napra zárják le. A hatóságok hiába próbálták eloszlatni a pletykákat, többen kaptak értesítést arról, hogy egy hétig nem hagyhatják el a lakásukat.

photo_camera Fotó: HECTOR RETAMAL/AFP

A várost azért kellett lezárni, mert március 1-je óta mintegy 20 000 Covid-19-fertőzöttet regisztráltak, ami több, mint a járvány előző két évében összesen volt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.