Az ukránok nem ismerik el, és nem is tagadják, hogy megtámadták az oroszországi olajtározót

háború
2022 április 01., 13:10
comments 6

Az ukrán külügyminiszter után a védelmi minisztérium sem adott egyértelmű választ arra, hogy igaz-e Oroszország állítása, miszerint ukrán harci helikopterek támadták meg a belgorodi olajraktárt.

„Ukrajna védekező hadműveletet folytat az orosz agresszióval szemben Ukrajna területén, ami nem jelenti azt, hogy Ukrajna tehet minden katasztrófáról, ami Oroszországban történik. Nem fogom sem megerősíteni, sem cáfolni ezeket az állításokat” - mondta a védelmi minisztérium szóvivője.

photo_camera A lángoló olajtározó Fotó: Sputnik via AFP

A raktár Oroszország területén, az ukrán határtól 40 kilométerre található. Pénteken gyulladt ki, miután két harci helikoptert videóztak felette. Ha az oroszoknak igazuk van, akkor ez az első alkalom a háború kitörése óta, hogy Ukrajna oroszországi célpontot támadott. A tűzben ketten sérültek meg.

Percről percre közvetítésünk a háborúról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt