Márki-Zay: Itt állunk a győzelem kapujában

POLITIKA
2022 április 01., 14:19
comments 5

„Gigászi küzdelem ez, Dávid és Góliát küzdelme” - mondta néhány perces Facebook-bejelentkezésében Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor Székesfehérváron tartott kampánygyűlést.

Márki-Zay felsorolta, mennyi mindenben lejt a pálya a Fidesznek („maguknak írt választási törvény, átszabott körzethatárok, fizetett trollok, propagandagépezet, korlátlan pénzügyi erőforrások, média- és reklámfelületek, választási csalások tömkelege”), majd azzal biztatta közönségét:

„Ne feledjük, Dávid és Góliát küzdelmében Dávid győzedelmeskedett.”Szerinte „tizenkét év agymosás után is valódi esélyünk van leváltani Orbán Viktor rendszerét”, miután az ellenzék előválasztáson választotta ki a legjobb jelölteket, közös programot írt, és aktivisták, szavazatszámlálók tízezreit mozgatta meg.

„Annak idején mindenki Góliátra fogadott volna. (...) Tényleg óriás ő? Vagy pedig valaki, aki szorongásában egy székre állt? A király meztelen. Orbán titokban járja kisszékével az országot, nem mer önök elé állni, nem mer nyílt vitára kiállni velem, 12 éves politikája csődöt mondott, a világban sehol nem látják szívesen. Szemmel láthatóan retteg a bukástól.”

Márki-Zay azt mondta, meghatja a támogatás, amit tapasztal az országban, Kiskunfélegyházán például fiatalok írtak neki levelet, egy végzős gimnazista pedig elveszettnek hitt, de megtalált kétezer forintjával támogatta a kampányt.

Szerinte ez a választás a fiatalokról szól, és arról, hogy ne kelljen elhagyniuk az országot, mert idehozzák Európát.

„Dávid a hitével győzte le Góliátot. (...) Itt állunk a győzelem kapujában.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.