Az OMSZ azt kérte a mentőállomásoktól, hogy ne engedjék be a gázszolgáltató embereit a mérőórákhoz, de állítólag csak a covid miatt

Egészségügy
2022 április 02., 10:30
comments 2

Egy hivatalosnak tűnő, az Országos Mentőszolgálat logójával és elérhetőségeivel ellátott levélben azt kérik a mentőállomások vezetőitől, hogy ha gázmérő leszerelése céljából megjelenik a gázszolgáltató, akkor munkatársukat az állomás területére ne engedjék be és a mérő leszerelésére ne adjanak lehetőséget. A levelet Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő tette közzé Facebook-oldalán, feltételeve, hogy elmaradt számlák miatt adták ki az utasítást az OMSZ-nél. Ezt ugyanis kiküldték a regionális gazdasági és műszaki osztályvezetőknek, akik közül pedig ezt a levelet biztosan továbbították az észak-magyarországi régió illetékes munkatársainak.

Mentőautók parkolnak az Országos Mentőszolgálat Bázis Mentőállomásán a főváros 13. kerületében
photo_camera Mentőautók parkolnak az Országos Mentőszolgálat Bázis Mentőállomásán a főváros 13. kerületében Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Az üggyel kapcsolatban felhívtuk László Zsókát, az OMSZ Észak-magyarországi regionális gazdasági és műszaki osztályvezetőjét, aki szerint mindössze félreérthető megfogalmazásról van szó.

„A mentőállomásokra a covid-helyzet miatt nem lehet belépni, csak engedéllyel léphetnek be a mentőállomásra külső emberek. Csak félreérthető volt a levél” - mondta László Zsóka.

link Forrás

Kunetz viszont azt írta: „A Mentőszolgálat 2019 decemberéig az EoN-nal rendelkezett földgáz beszerzési szerződéssel. Azóta több közbeszerzési eljárás is megjelent, amit majd végül az addigra egyedüli regionális szolgáltató, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó* MVM Next Energiakereskedelmi Zrt nyert meg 2022. március 22-én. Hogy mi lehet az oka annak, hogy nem szabad beengedni a gázszolgáltatót, az ilyen esetben általában a ki nem egyenlített számla szokta magyarázni.”

* Az MVM Next jelezte, hogy ez nem felel meg a valóságnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.