Gréczy Zsolt: A legvégsőkig el kell menni a levélszavazatok ügyében

POLITIKA
2022 április 03., 18:46

"A levélszavazatok ügyében szerintem egyértelmű választási csalás történt, az ügyet a legvégsőkig el kellene vinnie az ellenzéknek, a legmagasabb európai, nemzetközi fórumokig" - mondta a 444 kérdésére a választás estéjét a Műjégpályán tartott ellenzéki eredményvárón töltő Gréczy Zsolt DK-s politikus.

Korábban Hadházy Ákos független ellenzéki képviselő azt mondta a 444-nek, hogy a levélbotrány annyira súlyos ügy, hogy szerinte alkotmányos válságot is okozhat. Hadházy azonban nem tartotta biztosnak, hogy csalás történt volna az Erdélyben megtalált, kidobott szavazólapok ügyében, ő úgy fogalmazott, hogy

“Nem tudjuk pontosan, hogy mi történt. Lehetett egy provokáció is, minden további nélkül, illetve lehetett simán csak egy slendriánul véghezvitt választási csalás.

Hadházy szerint az ügy azért súlyos, mert a Nemzet Választási bizottság azt mondta ki, hogy nincs jogkörük a választások határon túl történt eseményeit vizsgálni. Vagyis nem tudják ellenőrizni, így szavatolni sem a levélszavazás tisztaságát. Arra viszont nem adtak választ, hogy akkor ki jogosult a határon túli történések ellenőrzésére.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.