Kovács Zoltán rendkívül elégedett lenne 122 mandátummal

POLITIKA
2022 április 03., 18:31
comments 1

A Medián mandátumbecslése az egyetlen olyan adat, ami szerintem elérhető. Én azt gondolom, hogy a Medián mandátumbecslésével rendkívül elégedettek lennénk” -mondta a 444-nek a Fidesz eredményváróján Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár 2022 április 3-án
photo_camera Fotó: Szász Zsófi / 444

A közvélemény-kutató cég utolsó kutatása szerint a kormánypártok támogatottsága 49 százalék a választani tudók között, az egyesült ellenzék pedig 41 százalékra számíthat. Ez 121 mandátumot jelentene a Fidesz-KDNP-nek, valamit kapna még egy mandátumot a kormánypártokkal szavazó német szószóló is. Ezek szerint az ellenzék 77 parlamenti széket szerezne. „Az akár egy jó eredmény is lenne” - mondta Kovács. A kétharmados többséghez 133 helyet kéne szerezniük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.