Zelenszkij szerint Orbán valahol elvesztette a becsületét a Moszkvával való kapcsolattartás közben

háború
2022 április 03., 06:16
comments 4

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán késő esti beszédében ismét beszélt Magyarországról, pontosabban Orbán Viktorról, és a fentieken túl úgy fogalmazott, „a politikusok jönnek-mennek, de az igazság marad”.

Ezt megelőzően arról beszélt, hogy Ukrajna nem kapott elég fegyvert a Nyugattól, nem kapták meg azt, amit egyébként szerinte ezek az országok nyújtani tudnának.

„Most egy olyan emberhez fordulok, aki láthatóan nem csak azt nem tudja, hogy mi zajlik Ukrajnában, de arról sincs fogalma, hogy mi folyik Európában. A magyar miniszterelnökhöz” – mondta Zelenszkij, aki szerint nem kértek semmi különöset Budapesttől, de még azt sem kapták meg, amit másoktól igen. Úgy fogalmazott, nem látták az erőfeszítést arra, hogy véget vessenek a háborúnak. „Egész Európa véget akar vetni a háborúnak és azt szeretné, ha a harcmezők nem kerülnének át Mariupolból Budapestre, Harkivból Krakkóba vagy Csernyihivből Vilniusba.” Zelenszkij szerint ezzel a törekvéssel áll szemben a magyar kormány.

Az ukrán elnök azt mondta, az ukrán nép támogatja a magyart, a magyar pedig az ukránt, és mindkét nép ugyanúgy értékeli a békét és a szabadságot, a két ország mindig jó szomszédja lesz egymásnak, a kisebbségek pedig olyan hidak, amelyek még jobban egyesíthetik őket.

Azt mondta, amikor Magyarországról beszél, akkor Magyarországra gondol, amikor pedig háborúról beszél, akkor azt háborúnak nevezi, nem pedig különleges katonai műveletnek. Szerinte Orbán Viktorból ez az őszinteség és becsület hiányzik, amit „valahol elvesztett a Moszkvával való kapcsolattartás közben”.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.