Gyurcsány Ferenc virágnyelven megfogalmazta, hogy Márki-Zay nem volt jó kapitány

április 3., vasárnap 23:22
38

Jakab Péter után, Gyurcsány Ferenc a DK elnöke is odaszúrt egyet Márki-Zay Péternek a DK sajtótájékoztatóján, noha jóval kevésbé durván.

„A mi támogatóink döntöttek arról, hogy kivel, hogyan akarnak küzdelembe menni. Majd nyilván végiggondoljuk, hogy jól döntöttünk-e” - kezdte, majd azzal folytatta, hogy: „ha valaki nem elég bátor ahhoz, hogy nagyot álmodjon, akkor végül, amikor cselekedni kell, erőtlennek, rosszabb esetben, gyávának fog bizonyulni. Erőtlent meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképpen nem a hazát.”

„Aztán van itt még valami. Kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják. Kapitány attól lesz valaki, hogy biztonsággal, biztonságos úton, biztonságos kikötő felé vezeti a hajót. Aki a hajót viharba vezeti, aki nem éri el a kikötőt, aki nem ér oda a kívánt célhoz, az lehet, hogy ott állt a kormánynál, lehet, hogy döntött, de végül azok, akik rábízták a hajó sorsát, még azt gondolják, hogy talán nem ez a legjobb kapitány. És azt hiszem, hogy igazuk van.”

Ezután viszont mégis arról beszélt, hogy a közös hajójuknak tovább kell mennie, mert a végső cél nem változott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt