18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

A magyar kispróza és grafika forradalmát hozta el a buzizós népszavazás (18+)

MŰVÉSZET
2022 április 05., 13:01
comments 6

1988. augusztus 29-én az egyik másodidőszakos egészségügyis sorkatona különleges parancsot kapott a lenti laktanyában. Augusztus 30-ára virradóra egész éjszaka egy fehér tetűirtó porral teli zsák mögött kellett ülnie, a kezében kanállal. A zsák mögött az aznap bevonuló több száz újonc állt hosszú sorban, letolt gatyával donáldkacsázva. Emberünk feladata az volt, hogy egymás után beporozza minden egyes, sorban elé lépő sorkatona pöcsét, míg olyanok nem lettünk, mint egy rakás majdnem teljesen megelevenedett görög szobor, amiknek csak a fasza maradt márvány. Hozzá hasonlóan lelombozó, péniszközpontú munkája 2022. április 3-ig senkinek sem volt Magyarországon.

Ezen a napon azonban több tízezer önkéntes szavazatszámlálónak kellett azzal szembesülnie, hogy a homofób népszavazáson tudatosan érvénytelenül szavazók egy része nem egyszerűen túl sok vagy túl kevés X-et rajzolt az e célra szolgáló karikákba. Hanem szövegek és rajzok segítségével tiltakozó műalkotássá alakította át a szavazólapját. Jellemzően igen trágár műalkotássá.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.