Pár óra sztrájkért 3 napi bért vontak le egy budapesti tanártól

oktatás
2022 április 5., 18:12
comments 7

Az RTL Híradó szerint pár óra sztrájkért 3 napi bérét (kb. 36 ezer forintot) vonták le egy budapesti tanárnak. Volt olyan tanár, akinek 50-60 ezer forinttal kevesebb fizetése érkezett április elején annak ellenére, hogy csupán pár órát sztrájkolt – mondta az RTL Híradónak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője, aki szerint már kb. száz panasz érkezett hozzájuk a sztrájk miatt levont bérek ügyében.

Nagy Erzsébet azt mondta, ha kell, egyenként kérik számon a munkáltatókat az ügyben.

Az új kormány megalakulásáig felfüggesztették a sztrájkot a tanárszakszervezetek, mivel a választások után a jelenlegi kormány már nem hozhat érdemi döntéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt