Ed Sheeran négy év után megnyerte az ellene indított szerzői jogi pert

popzene
2022 április 06., 13:26

Szerzői jogi pert nyert Ed Sheeran brit énekes, amit Sami Chorki énekes indított ellene a 2017-ben megjelent gigasláger "Shape of you" refrénje miatt. Chorki szerint Sheeran az "Oh I" refrént egyértelműen az "Oh Why" című számból lopta, ám a londoni legfelsőbb bíróság szerdai ítéletében felmentette Sheerant. "Bár van a két szám között hasonlóság, bőven vannak eltérések is" - mondta Antony Zacaroli bíró.

Chorki 2018-ban perelte be Sheerant, aki tagadta, hogy a "Shape of you" megírásakor ismerte volna Chorki dalát. A döntés után Sheeran egy Twitter videóban elmondta, hogy szerinte a vád alaptalan volt és káros. Chorki még nem nyilatkozott az ítéletről. (DW)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.