Robbanás történt egy görög kórház koronavírus-osztályán

baleset
2022 április 06., 16:34

Robbanás történt szerdán Szalonikiben egy kórház koronavírusos betegeket kezelő osztályán, miután egy beteg rágyújtott a lélegeztetőkészülékek közelében. A detonáció következtében tűz is keletkezett, egy 79 éves páciens életét vesztette, hárman pedig megsérültek - közölte az athéni egészségügyi minisztérium.

photo_camera Cigaretta. Fotó: SVEN HOPPE/dpa Picture-Alliance via AFP

A három sérült közül egy súlyos égési sérüléseket szenvedett, ketten pedig füstmérgezést kaptak. Negyven beteget máshová kellett helyezni.

Februárban Romániában is történt egy hasonló baleset, csak idősek otthonában. Ott egy oxigénkoncentrátor robbant fel, amikor egy 80 éves, oxigénterápiára szoruló páciens megpróbált meggyújtani egy cigarettát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt