Az Orbán-kormánynak is dolgozó elit ügyvédi iroda segíti Tiborcz cégét a hatósági engedélyek beszerzésében

gazdaság
2022 április 08., 13:13
comments 2

Nem kellett sokat izgulnia Tiborcz Istvánnak, ugyanis a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két nap alatt megállapította, hogy a miniszterelnök vejének cége, a BDPST Capital Zrt. nyugodtan megveheti Jellinek Dánieltől a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt.-t.

Vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn

- derül ki a GVH április április 7-i döntéséből. Így a BDPST megkapta a hatósági bizonyítványt.

A 444 írta meg, hogy a BDPST Capital Zrt. április 5-én jelentette be a hivatalnak, hogy megvásárolná az egyik vezető hazai alapkezelőt. A piacon még számos szereplő van, így borítékolható volt, hogy a GVH nem gördít akadályt az üzlet elé. Még a jegybanknak is rá kell bólintania a tranzakcióra.

Érdekesség azonban, hogy a versenyhivatali határozatból kiderül, hogy a BDPST Capital Zrt.-t a DLA Piper Posztl, Nemescsói, Győrfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda képviselte az eljárásban.

Az ügyvédi iroda korábban dolgozott az Orbán-kormánynak: a Népszava írta még meg 2019-ben, hogy adófizetői szemszögből igen drága döntést hozott a kormány, amikor az Erzsébet-utalványok segítése érdekében kiszorította a hazai piacról a külföldi cafeteria-szolgáltatókat. A DLA Piper Posztl, Nemescsói, Győrfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda a Le Cheque Dejeuner, valamint Sodexo által indított perekben 1,267 milliárd forintért próbálta védeni az államot.

A DLA Piper a világ egyik legnagyobb és legelismertebb globális jogi irodája, amely 4200 ügyvédet foglalkoztat a világ több mint 40 országában. Magyarországon 1988 óta nyújtunk jogi tanácsadást hazai és külföldi ügyfeleink részére, amelyek között számos multinacionális, a Global 1000 és a Fortune 500 listákon szereplő vállalat, vezető technológiák fejlesztésével foglalkozó feltörekvő vállalkozás, valamint kormányok és közszférabeli szervezetek is szerepelnek

- vall magáról a jogi iroda.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.