Csak azért rendelt pizzát egy esztergomi férfi, hogy megkaparinthassa a futár autóját

bűnügy
2022 április 08., 08:20
comments 4

Álnéven rendelt pizzát egy esztergomi férfi. A pizzafutár nagyjából fél óra elteltével ért ki a megadott címre, ami természetesen hamis volt. A megrendelő titokban figyelte a futárt, akit végül sikeresen elcsalt az autójától. A futár a slusszkulcsát az autójában hagyta. A tolvaj kihasználta az alkalmat: jogosítványa ugyan nem volt, de sikerült elhajtania a kocsival, benne az étellel, melegen tartó táskával, töltővel, kormányvédővel és rádiósmagnóval együtt - derült ki a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A tolvaj nem sokáig örülhetett a zsákmánynak: az esztergomi rendőrök az autót már másnap megtalálták, a rádiósmagnót pedig a férfi lakóhelyén lefoglalták.

A férfi a pizzás eset előtt még egy bicikliző nőt is meglopott.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a letartóztatásban lévő különös visszaeső férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 63 946 forint vagyonelkobzásra ítélje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.