Idén is közel százezren jelentkeztek a felsőoktatásba

oktatás
2022 április 08., 08:12
comments 1

Idén 99 192-en jelentkeztek a felsőoktatásba. Ez 8,5 százalékkal több, mint 2020-ban - közölte Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI szerint.

A Debreceni Egyetem főépülete
photo_camera A Debreceni Egyetem főépülete Fotó: Lehotka László/MTI/MTVA

A felvételizők 22 százaléka gazdálkodástudományi területet, 12 százaléka bölcsésztudományi szakot jelölt meg, 11-10-9 százalékuk pedig pedagógusképzésre, orvos- és egészségtudományi, illetve műszaki informatikai képzésre jelentkezett. Mint mondta, átlagosan a felvételizők 80 százalékát állami ösztöndíjas helyre veszik fel.

Hankó azt is elmondta, hogy 2700 milliárd forintos nagy felsőoktatási fejlesztés első 200 milliárd forintját már idén biztosítják az intézményeknek.

Az Eduline top 10 listája szerint a legnépszerűbb továbbra is az ELTE (15610 elsőhelyes jelentkezővel), második a Debreceni Egyetem (8444), harmadik a Szegedi Tudományegyetem (7218).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.