Idén is közel százezren jelentkeztek a felsőoktatásba

április 8., péntek 8:12
1

Idén 99 192-en jelentkeztek a felsőoktatásba. Ez 8,5 százalékkal több, mint 2020-ban - közölte Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI szerint.

A Debreceni Egyetem főépülete Fotó: Lehotka László/MTI/MTVA

A felvételizők 22 százaléka gazdálkodástudományi területet, 12 százaléka bölcsésztudományi szakot jelölt meg, 11-10-9 százalékuk pedig pedagógusképzésre, orvos- és egészségtudományi, illetve műszaki informatikai képzésre jelentkezett. Mint mondta, átlagosan a felvételizők 80 százalékát állami ösztöndíjas helyre veszik fel.

Hankó azt is elmondta, hogy 2700 milliárd forintos nagy felsőoktatási fejlesztés első 200 milliárd forintját már idén biztosítják az intézményeknek.

Az Eduline top 10 listája szerint a legnépszerűbb továbbra is az ELTE (15610 elsőhelyes jelentkezővel), második a Debreceni Egyetem (8444), harmadik a Szegedi Tudományegyetem (7218).

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt