A valaha volt legmagasabb bírságot kapta két amerikai utas, mert megpróbálták kinyitni a gép ajtaját repülés közben

közlekedés
2022 április 09., 07:15

Az eddigi legmagasabb bírság kiszabását javasolta az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala (FAA) két légitársaság két utasával szemben, amiért „engedetlenül viselkedtek.”

Az egyik incidens az American Airlines Texasból Észak-Karolinába tartó járatán történt, amelynek az egyik utasát 81 950 dollár (63 000 GBP) pénzbírság megfizetésére kötelezték, amiért megfenyegette egy légiutas-kísérőt. A légiutas-kísérőnek annyi volt a bűne, hogy segíteni akart az utasnak, amikor az a repülőgép folyosóján elesett. Ezután a meg nem nevezett utas meglökte a személyzet egyik tagját, és megpróbálta kinyitni a kabin ajtaját. Miközben a légiutas-kísérők megpróbálták visszatartani, többször fejbe ütötte az egyik légiutas-kísérőt.

A másik incidensben az utas a Delta Air Lines légitársasággal repült Las Vegasból Atlantába. Ő állítólag megpróbálta megölelni és megcsókolni a mellette ülő utast, majd a gép elejéhez sétált és megpróbálta kinyitni az ajtót repülés közben, nem volt hajlandó visszaülni a helyére, és többször megharapott egy másik utast. Őt 77 272 dollár megfizetésére kötelezi az FAA.

Az FAA 2021 januárjában „zéró toleranciát” hirdetett az engedetlen utasokkal szemben, és azóta mintegy 7 millió dollár bírságot szabott ki. Erre azért volt szükség, mert a járványszabályok miatt egyre több volt a kihágás, a személyzet inzultálása. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.