Majdnem 100 százalékos feldolgozottságnál az ellenzék nyert egy mandátumot a külföldi szavazatokkal

parlament
2022 április 09., 14:00
comments 19

Több szavazókörben 100 százalékra ugrott a feldolgozottság, ahogy számolják a külképviseletekről hazahozott, külföldön leadott vagy átjelentkezett szavazatokat.

(A határon túli levélszavazatokat már megszámolták, 93,98 százaléka érkezett a Fidesz-KDNP-re, így a Fidesz-KDNP már több mint 3 millió szavazatot szerzett.)

A nem Magyarország területén tartózkodó választók a 145 külképviselet egyikén adhatták le szavazatukat a lakóhelyük szerinti választókerület jelöltjeire.

A kora délutáni állás szerint változott a mandátumok eloszlása a Parlamentben: még egy helyet nyert az ellenzék a korábbi állapothoz képest, így bejut a momentumos Bedő Dávid, aki 38. a közös listán, a Fidesz-KDNP-nél pedig kiesik Pesti Imre, a lista 54. helyezettje. 135 mandátum jut a kormánypártoknak és 56 az ellenzéknek.

A budapesti 13-as oevk-ban csak 38 szavazattal nyert Szatmáry Kristóf (Fidesz-KDNP) Vajda Zoltán (Egységben Magyarországért) előtt, ez változhat, de Szatmáry így is bent lesz a Parlamentben, mert befutó a listán. (Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.