Czeglédy Csaba szerint Karácsony Gergely elárulta az ellenzéket, amikor visszalépett Márki-Zay javára

POLITIKA
2022 április 11., 10:13
comments 18

„Karácsony Gergely elárulta az ellenzéki közösséget azzal, hogy visszalépett, így nem tudhatjuk, hogy végül ki nyerte volna meg a második fordulót, ha mind állva maradnak” - írja Czeglédy Csaba DK-s politikus a tavalyi ellenzéki előválasztásról.

„Azonban ne hánytorgassuk már fel utólag Márki-Zay Péternek, hogy élt a lehetőséggel. Momentuma volt abban a pár hétben, nagy kár, hogy nem tudta tavasszal megismételni. Az a személyes teljesítménye volt, hogy előbb lenyomta Jakab Pétert, majd visszalépésre késztette Karácsonyt, majd legyőzte végül – sajnos – Dobrev Klárát. Érzékelhetően népszerűvé vált abban pár hétben, és tényleg főleg a fiatalok körében. Szombathelyen ott voltam a választási sátraknál, és legalább 20 fiatal kérdeztem meg a szavazásuk után, kit támogattak. Mind MZP-t mondták. Csillogó szemű, fiatal ellenzékiek voltak. Igen, osztálytársak beszélték meg egymás között, hogy élnek az előválasztás adta jogukkal, és tanítás után elmentek együtt szavazni, Márki-Zay Péterre.”

photo_camera Czeglédy Csaba Fotó: Kaufmann Balázs

Czeglédy az előválasztás két fordulója közt is élesen bírálta Karácsonyt, amikor a főpolgármester még Márki-Zayt próbálta rávenni a visszalépésre. Azt írta Karácsonyról, hogy „rendkívül nagy arccal” kampányolt , de „sofőr nélkül Szombathelyre sem találna el magától, vidéken csúfosan leszerepelt”.

Czeglédyt a Vas megyei 1-es körzetben indította az ellenzék, de bőven alulmaradt a fideszes Hende Csabával szemben. Posztjában hosszabban ír saját eredményéről is.

  • Hende Csaba (FIDESZ-KDNP) – 49.95%, 25,792 szavazat
  • Czeglédy Csaba (DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PÁRBESZÉD) – 40.23%, 20,771 szavazat
  • Vadon István (MI HAZÁNK) – 4.69%, 2,421 szavazat
  • Nagy Dávid (MKKP) – 3.07%, 1,585 szavazat
  • Tömböly Tamás (MEMO) – 1.03%, 530 szavazat
  • Horváth Éva (NORMÁLIS PÁRT) – 0.9%, 467 szavazat
  • Hegedüs Máté (MUNKÁSPÁRT-ISZOMM) – 0.14%, 71 szavazat
Részletes adatok
Feldolgozottság: 100%

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.