Franciaországtól vennének vadászgépeket a szerbek

külföld
2022 április 11., 04:42
comments 3

Tizenkét Rafale vadászgép megvásárlásáról tárgyal Szerbia Franciaországgal, jelentette be Aleksandar Vučić elnök. Egy éve zajlanak az egyeztetések, írja a Bloomberg.

Bár Szerbia hagyományosan orosz hadifelszerelést használ, Vučić további tizenkét használt Rafale gépről is beszélt, amiket egy nem megnevezett országtól szereznének be.

Ezen kívül három országgal tárgyalnak egy vadászbombázó repülőraj felállításáról, és török harci drónokat is vásárolnának. Vučić azt mondta, Erdogan török elnök azt ígérte neki, soron kívül hozzájuthatnak a drónokhoz.

photo_camera Egy francia Rafale vadászgép készül az indításra géppárja felszállása után a Charles de Gaulle repülőhordozó fedélzetén a "Varuna" nevű közös francia-indiai tengerészeti gyakorlaton 2019. május 9-én. Fotó: PUNIT PARANJPE/AFP

Az ukrajnai háborúval összeomlani látszik az a külpolitikai irányvonal, amit Szerbia a 2000-es demokratikus átmenet óta képviselt. Erről márciusi cikkünkben írtunk részletesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt